Skip to main content

Specialisten bij vloeiendheidsproblemen

Bij Stottercentrum Noord werken we met drie stottertherapeuten. Door samen te werken en waar nodig met elkaar te overleggen kunnen we de zorg voor mensen die stotteren en/of broddelen binnen ons centrum goed organiseren. We proberen samenwerkingsverbanden op te zetten met andere zorgverleners en werken volgens de Richtlijn Stotteren.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is Rosanne Maalderink aanwezig in het centrum. Op dinsdag, woensdag en donderdag is Jara van Bergen beschikbaar voor afspraken. Marlies Tonnis is momenteel met zwangerschapsverlof.

Naast individuele afspraken proberen we ook groepsbijeenkomsten voor verschillende leeftijden te organiseren op avonden of op een zaterdag.

Marlies Tonnis

Stottertherapeut zijn is het mooiste vak van de wereld

Mijn naam is Marlies Tonnis, ik ben 30 jaar en woon met mijn man en zoontje in Groningen. Al tijdens mijn studie (Logopedie en Taalwetenschap) ging mijn interesse vooral uit naar het onderwerp stotteren en wist ik dat ik me wilde specialiseren. Sinds 2009 werk ik met veel plezier als logopedist, waarbij ik de kans heb gehad om vanaf het begin direct veel te werken met mensen die stotteren.  In augustus 2011 mocht ik mijn diploma van de European Clinical Specialisation in Fluency disorders in ontvangst nemen en was ik officieel stottertherapeut. Sinds 2013 werk ik met erg veel plezier in Stottercentrum Groningen in kan ik me volledig richten op het begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen die stotteren.

Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. De complexiteit van het stotteren maakt elke behandeling weer een grote puzzel waar je samen met de cliënt langzamerhand de puzzelstukjes op de plaats weet te leggen. De samenwerking met de cliënt vind ik heel erg leuk, samen zoeken naar het antwoord op de vraag: waarom is het stotteren meer aanwezig in die bepaalde situatie? Of samen zoeken naar een techniek om de stotters makkelijker te maken of vloeiendheid te ervaren, waarbij het heel belangrijk is dat de techniek echt bij de persoon past. Dat maakt elke dag weer anders en uitdagend.

Daarnaast leer ik ook elke dag weer meer. Ik krijg nieuwe inzichten, over het stotteren of hoe mensen stotteren kunnen ervaren en ook over mezelf. Ik hoop elke dag weer een stukje beter te worden als therapeut en zo de mensen die bij mij in behandeling zijn de best mogelijke zorg te bieden. Elke dag is weer een nieuwe uitdaging. Het blijven leren en de grote afwisseling in het werk maakt stottertherapeut zijn het mooiste vak van de wereld.

Naast mijn werk in de praktijk ben ik docent vloeiendheidsstoornissen aan de logopedieopleiding van de Hanzehogeschool in Groningen. Ik probeer all-round logopediestudenten voldoende kennis en kunde mee te geven om in hun toekomstige werk mensen die stotteren zo goed mogelijk te begeleiden of doorverwijzen. Om te blijven leren volg ik regelmatig cursussen op het gebied van vloeiendheidsstoornissen. Verder ben ik aangesloten bij een kwaliteitskring en lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en de Nederlandse Vereniging voor StotterTherapie (NVST). Daarnaast sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.

Rosanne Maalderink

Het werken met mensen maakt iedere dag een nieuwe uitdaging

Mijn naam is Rosanne Maalderink, ik ben 30 jaar en woon in Assen. Sinds 2007 ben ik afgestudeerd als logopedist. Als “all-round” logopedist heb ik de afgelopen jaren binnen variërende vakgebieden ervaring opgedaan, waarbij ik mij sinds 2013 met name richt op stotteren. In 2013-2014 heb ik mij dan ook gespecialiseerd binnen de stottertherapie middels de internationale opleiding “European Clinical Specialization in Fluency Disorders” en ondersteun ik Marlies per september 2013 in de praktijk als stottertherapeut.

Het werken met mensen maakt iedere dag weer een nieuwe uitdaging en vraagt flexibiliteit, creativiteit en aanpassingsvermogen. Ik vind het mooi om de verschillende momenten in de therapie te mogen delen met de cliënten en samen te werken aan een zo optimaal mogelijk resultaat.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende aanvullende nascholingscursussen gevolgd op gebied van vloeiendheidsstoornissen. Ook probeer ik regelmatig workshops en symposiums bij te wonen, om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste inzichten op gebied van stotteren. Ik ben aangesloten bij een kwaliteitskring, lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapeuten (NVST). Daarnaast sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.